t e x t i e l v o r m g e v i n g

Lopende bitterballen, Engelse drop of een wandelend schaakspel… Om welk kostuum het ook gaat, je moet in 1 blik kunnen zien wat het is en dat het er is. Bernadette richt zich in haar vormgeving met name op evenementenkostuums. Hoewel zij zich laat inspireren door traditionele textieltechnieken, zijn haar kostuums niet vaak van stof maar gemaakt van andere materialen, zoals plastic of karton. Voor de 3 Oktober-optocht van Leiden heeft Bernadette al vele malen ‘theatrale en monumentale’ evenementenkostuums gemaakt. Zij ziet het als haar taak om mensen blij te maken en geeft dan ook graag een humoristische twist aan haar werk.

In haar lokaal B10 staan 6 naaimachines klaar voor gebruik. Kinderen en volwassenen volgen hier bijvoorbeeld een cursus kleding maken of een workshop tas naaien. De naam van haar onderneming is TEX & uitleg; het atelier heet BijBEA.

Bernadette Drenth (Amsterdam, 1962) studeerde Textielvormgeving aan de Academie voor Beeldende Vorming van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Sinds 1993 heeft zij haar atelier in Kunstcentrum Haagweg 4, waar zij ook stagiaires begeleidt.